суботу, 23 травня 2009 р.

Санаторно-курортне лікування на курорті Трускавець


Свідчення для лікування на курорті Трускавець:

- запальні процеси печінки і жовчовивідних шляхів у стадії ремісії;

- жовчокаменна хвороба без ускладнень, а також в післяопераційному періоді;

- порушення моторики жовчовивідних шляхів;

- запальні захворювання шлунково-кишкового тракту у фазі повної і нестійкої ремісії;

- залишкові явища хвороби Боткіна;

- хронічні запальні процеси нирок і сечовивідних шляхів без підвищення артеріального тиску;

- сечокам'яна хвороба, стан після оперативного і інструментального видалення каменів через 1,5-2 місяці;

- статеві порушення у чоловіків;

- порушення обмінних процесів (цукровий діабет, подагра і ін.).

Якщо ваше серце і судини чутливі до змін погоди, приїжджайте в Трускавець взимку або восени. За станом вашого здоров'я спостерігатимуть досвідчені лікарі.

Лікувально-діагностична база загальнокурортна: є два бювети мінеральної води, дві бальнеоозокеріто-лікарні, дві курортні поліклініки, оснащені сучасним устаткуванням для лікування і діагностики хворих. На базі Центральної курортної поліклініки функціонує загальнокурортний діагностичний центр.

Консультації по різних захворюваннях надають висококваліфіковані лікарі-фахівці: урологи, гінекологи, невропатологи, окулісти, гематологи.

Наявність в Трускавці цілого ряду інших мінеральних джерел (джерела I1, I2, I12) дозволяє з успіхом лікувати супутні захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчних шляхів, які досить часто ускладнюють перебіг основного захворювання.

Мінеральна вода J3 (Броніслава) застосовується при лікуванні захворювань верхніх дихальних шляхів у вигляді полоскання горла і носоглотки.

Для зовнішнього застосування використовуються води інших джерел у вигляді ванн, гінекологічних зрошуваннь, промивань товстого кишечника, гідромасажа ясен, інгаляцій.

Окрім мінеральних, застосовуються штучні вуглекислі ванни, в основному при супутніх захворюваннях серцево-судинної системи, цукровому діабеті, порушеннях обміну речовин. Для душей (циркулярного, висхідного, душа Шарко), підводного масажу використовується водопровідна вода, доведена до певної температури.

На курорті Трускавець комплексне санаторне лікування включає озокерітотерапію. Озокерит складається з високомолекулярних парафінов. Він надає протизапальну і болезаспокійливу дії, покращує гемодинаміку в ураженому органі, сприяє розсмоктуванню патологічно зміненої тканини.

Широко використовується в комплексному лікуванні хворих апаратна фізіотерапія, включаючи і нові методи: магнітотерапія, КВЧ-терапія і ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар