неділю, 24 травня 2009 р.

Історія Трускавця



Місто-курорт Трускавець - є одним з найвідоміших SPA-курортів України та всієї Східної Європи. Місто розташоване у величезному лісопарку, в передгір'ї Східних Карпат Львівської області, на висоті 350-400 метрів над рівнем моря. Протягом багатьох століть місто Трускавець славиться своїми цілющими мінеральними водами.

Перші історичні згадки про Трускавець як населений пункт датовані 1469 роком.
Населення здавна знало різноманітні «гіркі», «кислі» та інші джерела в цій місцині. Ці джерела застосовувалися для лікування різних захворювань. Але серйозні наукові дослідження властивостей місцевих вод починаються з початку XIX сторіччя.

Офіційно місто Трускавець вважають курортом з 1827 р., відколи біля мінеральних джерел вперше було побудовано невеличку водолікарню.

У 20-30 роках ХХ століття Трускавець набуває слави, як один із провідних «водних» курортів Європи, стаючи в один ряд з іншими Європейськими лікувальними курортами, таким як французьким Віші, німецьким Баден-Баден, чеським Карлови Вари.

За радянських часів, 1970 року, місто набуло всесоюзного курортного значення й увійшло до трійки найпопулярніших оздоровниць СРСР.

Крім лікувальних вод, у місті Трускавці є деяка кількість джерел столової води, що має унікальний мінеральний склад, але нижчу мінералізацію. Завдяки цьому її можна завжди вживати всім людям щодня і без обмежень, як для оздоровлення, так і просто для утамування спраги. Саме до таких вод відноситься мінеральна вода Трускавецька.

1 коментар:

  1. Общее количество целебных минеральных вод на курорте Трускавец четырнадцать. А самая известная среди них Нафтуся.

    ВідповістиВидалити