вівторок, 26 травня 2009 р.

Трускавецький завод мінеральних вод



Лідером серед виробників мінеральної води у Львівській області є компанія „Т.С.Б.”, і входить до четвірки найбільших виробників в Україні. Незважаючи на те, що „Т.С.Б” так потужно представлена на загальноукраїнському ринку, частка її продажів на львівському сегменті є невеликою. Так, компанія продає у Львівській області лише 15% своєї продукції, решта 85% реалізується за межами Львівщини. Зауважимо, що компанія має своїх представників у кожній області України. А на експорт мінеральна вода „Трускавецька”, яку випускає цей завод, йде і в Прибалтику, і Росію, і навіть в Ізраїль та США. Компанія випускає мінеральну воду в пластмасових пляшках місткістю 0,5, 1,5 і 5 літрів у співвідношенні 15%, 70% і 5%. Реалізує підприємство свою продукцію як через оптовиків, так і через дрібних дилерів у співвідношенні 50% на 50%, працюючи в основному під замовлення, не заповнюючи склад. Пік продажу припадає на свята – особливо на Новий рік і, звичайно ж, на початок літа. Дещо пізніше, коли достигають фрукти і овочі, продаж трохи падає.

Протягом 2005-2008 років лідер ринку мінеральних вод України - компанія IDS Group об’єднала під своєю егідою шість окремих підприємств, що дало змогу вдосконалити виробничі процеси, підвищити контроль над якістю продукції, забезпечити систематичні кваліфіковані гідрогеологічні спостереження родовища.

Сьогодні Трускавецький завод мінеральних вод, який входить до холдингу IDS Group, являє собою виробничий комплекс, що складається з двох розташованих поруч виробничих майданчиків, які обладнано сучасним європейським обладнанням.

Виняткову якість, чистоту та збереження протягом тривалого часу оригінального природного складу Трускавецької гарантують два чинники:

1. Свердловини, звідки береться вода, знаходяться в охоронних і навіть заповідних зонах, куди доступ обмежено, а саме родовище захищено від будь-яких техногенних забруднень чи шкідливих викидів.
2.Як і належить одному з передових підприємств галузі, усі виробничі процеси на заводі високотехнологічні та повністю автоматизовані. Вода зі свердловин (їхня загальна кількість більше 30, а середня глибина складає 40-60 метрів) піднімається на поверхню і по спеціальних мінералопроводах, котрі забезпечують абсолютну чистоту води, надходить на завод, розташований в самому Трускавці, на відстані лише кількох тисяч метрів від свердловин. Тут вона проходить крізь спеціальну унікальну багатошарову фільтраційну систему, що містить різні види гравію та піску, і яка прибирає лише механічні домішки, але жодним чином не втручається у природний склад води. Далі вода подається на потужну автоматизовану лінію розливу. При цьому безпосередньо перед розливом ПЕТ-пляшка ополіскується тією самою мінеральною водою. Це свідчить про високий рівень культури виробництва на Трускавецькому заводі.

Висококваліфікований персонал заводу здійснює суворий контроль усіх етапів технологічного процесу. Якість продукції відстежує власна лабораторія хімічного й мікробіологічного контролю. Дбайливе ставлення колективу підприємства, помножене на сучасні європейські технології, дає змогу кожному з нас щодня насолоджуватися унікальною природною SPA-водою зі знаменитого курорту Трускавець.

Немає коментарів:

Дописати коментар